Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Migdałki

BluePain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 5 dni temu strasznie zaczelo mnie bolec gardlo i mialem okropny katar z poczatku myslalem ze to zatoki czy cos w tym stylu. Na drugi dzien poszedlem do laryngologa sprawdzil wszystko i powiedzial ze problem tkwi nie w gardle ale w nosie. Ok dal mi recepte i wszystkie leki juz kupilem i zaczolem sie leczyc. Nastepnego dnia goraczka mi dziwacznie szalala raz 36,6 a raz 37,9-38,6. Wczoraj gardlo przestalo mnie bolec i zostal tylko nos. Dzis rano obudzilem sie z goraczka 39,5 poszle do lekarza i laryngologa i lokazalo sie ze mam angine. Poszelm jeszce raz do laryngologa i powiedzial ze to wian 3 migdalka i zaproponowal mi usuniecie migdalkow i teraz pytanie Czy godzic sie na to i czy to boli?? troche sie rospisalem hehe ale czekam na odpowiedzi :)

Opublikowano

Ja to nie miał bym zamiaru sie czegokolwiek pozbywać , bozia ci je zrobiła to raczej powinny być :P Zastanów sie czy często cie one bolą , jak nie to raczej nie ma sensu

Opublikowano

Ja miałem usuwane jak miiałem 5 lat, byłem jeszcze srajtkiem więc bolało (to pewnie z paniki). Radze Ci usunąć ;)

1358809676-U384748.png

Admin Cienia
Opublikowano

A ja mówię olej to, poboli i przestanie, ja powinienem też mieć wycinanie a nie poszłem i jakoś jest ok.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Przerabiałem to 2 tyg temu z dziewczyną (mówie o zabiegu). Nie chce mi się pisać teraz posta na 1000000 znaków. W skrócie.

1) idziesz rano i Cię przyjmują. wkują wenflon i dostajesz pidżamę.

2) dostajesz zastrzyk w dupsko (głupi Jaś tak zwany) i czekasz.

3) wpada babka i zawozi Cię na wózku na sale

4) operacja. przywiązują Ci ręce do fotela daje zastrzyk w gardło, wkłada rozwieracz taki żebyś nie zamknął ust (ehhh te odruchy bezwarunkowe) i zaczynają wycinać (możesz poprosić o zawiazanie oczu). Ogólnie sporo krwi się opijesz. nie boli prawie wcale tylko strasznie wygląda :)

5) po operacji dostajesz kroplówe i lód na szyje. potem będziesz na 90% wymiotował ową. bo wiadomo krwi się nie trawi i jest za ciężka. ale nie martw się wygląda to jak zwykły paw np. po alko i nie boli.

6) kolejna kroplówa, wolno tylko pić odrobinke wody

7) zostajesz do jutra i czujesz się coraz lepiej

8) wstajesz rano, dostajesz leki, lekarz Cię bada i wypisuje

9) teraz może Cię dopiero boleć gardło + zimna papkowata dieta.

10) po tygodniu jest zajebiście. Dominika już by była teraz chora (panuje znowu jakiś wirus) a ma tylko katar !

Idź i się nie zastanawiaj !!

f.png

Opublikowano

to tak jak pierwszy raz jedziesz laske na poczatkuy boli cie jak ch a po tem juz masz spokoj

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Powinieneś pójść, operacja nic nie boli. Dają ci coś do wypicia i budzisz się następnego dnia. Potem trochę boli gardło, jakieś dwa dni. Najbardziej zapamiętałem wywożenie mnie na wózku po operacji. Dużo gorzej mieli moi rodzice, bo przez tydzień prawie bez przerwy przy mnie siedzieli (do zerówki chodziłem). Ja jeszcze miałem kłopoty z uchem, mieli mi tuby wkładać, ale udało się bez nich i mam wyjątkowo dobry słuch.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Yeah! ;d nie tylko ja miałem usuwane migdałki ^^

A więc, było to kilkanaście lat temu, zaczęło się od zapalenia właśnie jak Ty.

Oprócz tego, że cały zabieg przespałem to pamiętam tylko ponad 2 tygodnie życia na prawie samych lodach i herbatce rumiankowej :D

Jedyny minus tego jest taki, że bez migdałków łapie się stosunkowo częściej zwykłe infekcje, gardło i zatoki, bo nie ma już tej zapory jakim były migdałki.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

W wieku 12 lat tez mialem wycinany 3 miagdal... nic nie bolalo, bo mialem "glupiego jasia". Na poczatku nie mialem zadnych problemow, ale potem coraz slabiej slyszalem, no i wycieli ;) Idz, nic strasznego

Opublikowano

Ja miałem usuwane wszystkie migdały bo miałem w nich paciorkowca.

Przez pierwszy rok non sto chorowałem. Ja byłem pod narkozą. Po operacji strasznie bolało mnie gardło przez 2 h cały czas wymiotowałem z skrzepniętą krwią. Szczęka mnie cała bolała bo musieli mi ją mocno otworzyć :P Brzuch też pobolewał. Następnego dnia bolało mnie już tylko gardło. Tak się mówi, że fajnie bo trzeba jeść dużo lodów ale tak nie jest wcale na lody nie miałem ochoty bo mnie gardło bolało strasznie. Jak nie musisz to nie daj sobie usunąć tego migdała.

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

wow widze ze sporo osob ma wyciete migdalki .... @Fifolski troche mnie wystraszyles ^^ zastrzyk w dupsko .... xdd zrobie tak jak napisal UP jak nie bede musial nie wytne migdalkow a jak bede musial to je wytne xD ale tak czy siak dzieki ze tyle osob odpowiedzialo na to pytanie hehe :)

Opublikowano

Co do tych migdałków , to pytałem sie wujka lekarza i powiedział że wycina sie tylko trzeci migdałek cokolwiek to znaczy i że od wycięcia wszystkich osłabia się serce więc ogólnie nie radze :) ( nie wiem czy dobrze wszystko napisałem to co mi wujek mówił ale coś w tym stylu )

Opublikowano

Makin, przestan sie opierdalac piszac takie spamerskie posty tylko rusz dupe i zacznij grac bo sam zostalem bo nikt nie gral i Azerfowi sie znudzilo -_-

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Ja chorowalem wiele razy, czesto powaznie, nigdy nie chodze do lekarza, samo przechodzi, (zlamany palec tez sam sie "uleczyl")

Z wycieciem bym poczekal, ale jak tam chcesz.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Dadzą ci znieczulenie i wszystko będzię dobrze :) To nie boli ;)

12381569.png

"Już się nie boję nic mnie nie czeka , smutny finał człowieka który zapada w etap"

Opublikowano

pierw bedziesz musial wypic cos paskudnego albo dadza ci tlen do wdychciecia sasniesz utworza ci buzie wytna wsadza do sloika i 2 tyg gora bedzie bolalo ale pomysl ile lodow bedziesz mogl jesc :)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...